SAUNAGUS

 

Saunagus, ofte blot italesat som "gus", er en terapiform, der ved hjælp af varme og æteriske olier påvirker krop og sind. Olierne kan have forskellige effekter; lige fra opkvikkende, til afslappende eller rensende. Saunagus udføres af en uddannet gusmester, der doserer vand med en blanding af olier på saunaovnen og fordeler varmen herfra ved hjælp af et håndkæde. En saunagus består oftest af 3 spande (olieblandinger), dvs. 3 x stigende varmeintensitet i saunaen efterfulgt af en tur i vandet. En gus varer typisk ml. 1-2 timer. 
Vinterbad Bryggen har +30 uddannet gusmestre, der frivilligt tilbyder gus, og det er op til den enkelte gusmester at bestemme form og evt. tema for sin gus. Vikinge-, jazz-, techno- og mindfulness- er blot nogle af de temagus, Vinterbad Bryggens gusmestre laver. Gus fremgår af hjemmesidens kalender og tilmelding hertil sker via medlemslogin. Fra tid til anden afholder gusmestrene også spontangus, hvilket er uden tilmelding. 
Booker man en gusplads, er det god stil at kunne deltage i hele gusen, så gusmesteren ikke oplever et frafald af deltagere undervejs, og fordi der blandt foreningens medlemmer er rift om pladserne. Eftersom gusmestrene arbejder frivilligt, opfordres deltagerne til at hjælpe med at svabe saunaen for vand efter afholdt gus.
Rigtig god gus :) 
NB. Bestyrelsen holder løbende øje med niveauet af gusaktiviteter. Såfremt der vurderes et behov for at uddanne yderligere gusmestre, offentliggøres tilbud herom via foreningens officielle kanal.