VINTERBAD BRYGGENS HISTORIE

 

Vinterbad Bryggen blev dannet i efteråret 2011. Vores tidligere formand Peter var lige flyttet til Islands Brygge og stod og talte med en nabo om hvor dejligt det ville være, hvis vi vinterbadere kunne få nøglen til Havnebadet, så vi lovligt kunne bade i havnen. Allerede på det tidspunkt var der mange vinterbadere der sprang i havnen og nød det kolde gys.

Der blev afholdt en generalforsamling i starten af oktober 2011 og Vinterbad Bryggen var nu officielt en forening.

De første bestyrelsesmøder handlede om hvordan vi kunne få lov til, at få nøgle til Havnebadet og hvordan Havnebadet kunne opgraderes til Helårsbadning med sauna og omklædningsrum. Arkitektfirmaet BIG var arkitekterne bag Havnebadet, så vi ville meget gerne have dem til, at tegne videre på et Helårsbad. BIG ville gerne påtage sig opgaven og Amager Vest Lokaludvalg gav os penge til at få skitserne tegnet. Sideløbende var vi i kontakt med Kultur og Fritidsforvaltningen omkring vores visioner for Havnebadet. De ville gerne hjælpe os, men fortalte at det indebar at Vinterbad Bryggen kunne skabe folkelig opbakning til projektet.

Vi gik i gang med at lave events ved Havnebadet for, at gøre opmærksom på vores sag og var overvældede over alt den opbakning vi fik. Til Nytårsbadning den 31. december 2011 deltog der 500 mennesker i nytårshop samt badning og vi kom i TV-avisen og TV2 Lorry.

Frem til budgetforhandlingerne i Københavns Kommune arbejdede vi hårdt på, at skabe et netværk og få BIGs skitser færdige. Kommunen gav os støtte til 2 mobile saunaer og en gennemarbejdning af projektet/skitserne med ingeniørfirmaet Rambøll.

Vi kunne i november 2012 udlevere de første nøgler til vores medlemmer og de havde nu mulighed for at bade i Havnebadet. I februar 2013 fik klubben stillet 2 mobile saunaer til rådighed på kajen.