VINTERBAD BRYGGENS HISTORIE

 

Foreningen Vinterbad Bryggen blev officielt stiftet i oktober 2011. Idéen hertil udsprang af en samtale mellem foreningens første formand, Peter, der lige var flyttet til Islands Brygge, og en nabo om, hvor dejligt det kunne være, hvis vinterbadere kunne få nøglen til Havnebadet. Efter at have gjort kur til Københavns Kommune et lille års tid, fik foreningen lov til at benytte havnebadets faciliteter. I februar 2013 blev der stillet to mobile saunaer til rådighed på kajen, og i 2017 kom yderligere en skurvogn til, til omklædning.

 

I årene siden Vinterbad Bryggens stiftelse har frivillige kræfter knoklet for at få drømmen om permanente faciliteter realiseret. Disse blev skitseret i 2012 af arkitektfirmaet BIG, der også tegnede havnebadet. I 2019 er de originale plantegninger af BIG revideret, så de er ajourført foreningens nuværende ønsker og fremtidige behov, samt et ønske om at nye faciliteter også giver noget tilbage til Bryggen - i form af en udsigtpost.

Til foreningens generalforsamling i maj 2019 gav et overvældende flertal af de fremmødte medlemmer bestyrelsen mandat til at arbejde videre med realiseringen af projektet.